ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Α. Χάρτης που δείχνει αναλυτικά τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τις υψομετρικές διαφορές σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

Οδηγίες χρήσης του χάρτη
– Μετακινήστε το «ποντίκι» πάνω στο γκρίζο ορθογώνιο για να δείτε το υψόμετρο σε κάθε σημείο της διαδρομής.
– Με πατημένο το αριστερό κουμπί του «ποντικιού» μετακινείστε το για να δείτε τις υψομετρικές διαφορές σε τμήμα της διαδρομής.

H εκκίνηση των δρομέων θα γίνει από τον τύμβο του Μαραθώνα στις 7:30 π.μ.

Θα ακολουθηθεί η συνήθης διαδρομή έως το Καλλιμάρμαρο στάδιο με την διαφοροποίηση ότι δεν θα γίνει ο τερματισμός στο στάδιο αλλά θα συνεχιστεί δια μέσω των οδών Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλίσσης Αμαλίας – Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου με ενδιάμεσο τερματισμό τον Σταθμό του Θησείου όπου στις 14:00 θα σταματήσουν για μία και μισή περίπου ώρα.

Στη 15:30 οι δρομείς θα συνεχίσουν από τον σταθμό του Θησείου προς την οδό Ερμού με κατεύθυνση την οδό Πειραιώς, θα στρίψουν δεξιά στην οδό Πειραιώς και στα εκατό μέτρα αριστερά στην Ιερά Οδό.

Οι δρομείς θα ακολουθήσουν όλη την Ιερά Οδό έως την διασταύρωσή της με την Λεωφόρο Αθηνών Κορίνθου.

Θα συνεχίσουν με κατεύθυνση την Ελευσίνα και διαμέσου της Λεωφορου Αθηνών Κορίνθου – Ιεράς οδού (του Δήμου Ελευσίνας)και στρίβοντας αριστερά στην οδό Αδερφών Μουρίκη οι δρομείς θα τερματίσουν στις 19:00 στο τέρμα της οδού Αδερφών Μουρίκη με την οδό Κανελλοπούλου μπροστά στο άγαλμα του Κυναίγειρου.

Σε όλη την διαδρομή του υπερμαραθωνίου θα χρησιμοποιηθεί μια λωρίδα κυκλοφορίας στην οποία θα προπορεύεται μοτοσυκλέτα της τροχαίας. Θα ακολουθούν οι δρομείς με αργό και σταθερό ρυθμό με την μορφή αγήματος σε σειρές τριών η τεσσάρων ατόμων, θα ακολουθούν έξι μοτοσυκλέτες και έξι αυτοκίνητα εθελοντών καθώς και αυτοκίνητο του Ερυθρού Σταυρού.


Έχουν οριοθετηθεί οχτώ σημεία ανεφοδιασμού τα οποία είναι τα εξής:

Ι. Αφετηρία Τύμβος Μαραθώνα

  1. Πλατεία Ν. Μάκρης
  2. Διασταύρωση Ραφήνας
  3. Πλατεία Παλλήνης
  4. Σταθμός μετρό Νομισματοκοπείου
  5. Κόμβος Αμπελοκήπων (Λ. Βασ. Σοφίας και Λ. Αλεξάνδρας)
  6. Θησείο (Σταθμός τραίνου)
  7. Διασταύρωση Ιεράς Οδού με την Λ. Αθηνών Κορίνθου
  8. Σκαραμαγκάς (Διϋλιστήρια ΕΚΟ)

ΙΙ. Τερματισμός: Ελευσίνα, Πλατεία Αγ. ΜΑρίνης, Άγαλμα Κυναίγειρου.

Β. Χάρτης που δείχνει τα σημεία υποστήριξης των δρομέων.


Πατήστε εδώ για προβολή του χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος.